2021-03-28 14:07:56• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is a vörös forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség legfrissebb tájékoztatása szerint több községben is olyan magasra rúgott az ezer főre számított fertőzöttségi incidenscia, hogy a március 29. és április 2. közötti héten nem kevesebb mint 89 tanintézményben a vörös forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás. Ez 18-cal több, mint azon intézmények száma, ahol a zöld szabályrendszernem megfelelően kezdik hétfőn a tanítást.

Az idézett forrás szerint a következő tanítási héten a megyei 71 oktatási intézményében a zöld forgatókönyv szerint folytatódik majd a munka, azaz az óvintézkedések betartása mellett minden óvodás és iskolás bejárhat majd személyesen az órákra. 109 esetben a köztes megoldást, azaz a sárga forgatókönyvet kell követni. Ez azt jelenti, hogy az ovisok és az elemisek mellett a végzős osztályok is személyesen vehetnek részt a tanításban, a többieknek azonban kötelező módon vissza kell térniük a digitális oktatásra. 89 tanintézményben a vörösként emlegetett szabályrendszert kell követni, azaz az óvodások és elemisek bejárhatnak, a végzős osztályok fele személyesen, fele online tanul, a többiek pedig teljes egészében digitálisan folytatják a tanulást.


Zöld forgatókönyvet kell követni az alábbi községekben: Ákos, Egri, Apa (DSP javaslatára), Batarcs (DSP javaslatára), Krasznabéltek, Berekszó, Bikszád, Batiz, Kányaháza, Komorzán, Kaplony, Kálmánd, Csaholy (DSP javaslatára), Avasújfalu, Csomaköz, Borválaszút, Pusztadaróc (DSP javaslatára), Kisgérce, Halmi, Hadad, Homoród, Aranyosmeggyes (DSP javaslatára), Avasújváros, Táksa, Mezőpetri (DSP javaslatára), Piskolt, Tasnádszántó (DSP javaslatára), Érszakácsi, Sződemeter (DSP javaslatára), Nagyszokond (DSP javaslatára), Szopor, Krasznaterebes, Tartolc, Turc, Túrterebes, Csanálos, Vámfalu (DSP javaslatára), Szatmárhegy (DSP javaslatára).


Sárga forgatókönyvvel folytatja: Erdőd, Sárközújlak, Avasfelsőfalu, Tasnád, Érendréd, Bogdánd, Érkávás, Királydaróc, Kolcs, Mezőfény, Lázárai, Érendréd, Börvely, Bogdánd, Érkávás, Kolcs, Mezőfény, Lázári, Mikola (infrastruktúra miatt), Majtény, Szatmárudvari, Szatmárpálfalva, Szilágypér, Kökényesd, Nagytarna.


Vörös forgatókönyv érvényesül az alábbi közigazgatási egységekben: Szatmárnémeti, Nagykároly, Szamosdob, Remetemező, Szaniszló, Mezőterem, Szamosborhíd, Vetés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: